Voorstelling

We betalen niet meer! - Dario Fo - Robert Ceelen

Ingezonden door admin op zo, 09/17/2017 - 16:25

In het najaar brengen wij de voorstelling We betalen niet meer! van Dario Fo, in een vertaling van Frans Roth, in een bewerking en regie van Robert Ceelen. Dit is een satirische komedie over de economische crisis.
Wanneer de plaatselijk supermarkt tot de zoveelste prijsstijging besluit, is de maat vol en komen de huisvrouwen in opstand.
Zo ook Antonia. Haar man heeft hierover een andere mening en dat weet ze. Vanmiddag heeft zij haar slag geslagen. Met armen vol boodschappen is ze thuis gekomen, geholpen door haar vriendin.
Maar wat nu!

Voorstellingen

Donderdag 16 november, Vrijdag 17 november, Zaterdag 18 november
Aanvang 20:15 uur. Zaal open: 19:30 uur.
Locatie: Vitusgebouw, Kerklaan 10, Blaricum

Reserveren

Kaarten a 7 euro per persoon kunt u reserveren via:

Op blote voeten in het park!

Ingezonden door admin op za, 03/25/2017 - 15:30

Op 20, 21 en 22 april a.s. speelden we de komedie “Op blote voeten in het park” onder regie van Frank van den Berg. Dit stuk is een vertaling het toneelstuk "Barefoot in the park” van Neil Simon. Het gaat over een pas getrouwd stel, Corrie en Paul, dat zich al vrij gauw bewust wordt van het onvermogen om met elkaar te leven en elkaar werkelijk lief te hebben. Herkenbare tragiek in een komische verpakking met een happy ending. "Barefoot is the park" is ook bekend als verfilimg met Robert Redford en Jane Fonda.

De spontane, impulsieve Corrie (Yvonne Boor-Kortekaas) zoekt een appartement voor hen uit waar ze direct helemaal verliefd op is. De ordelijke, behoudende Paul (Ronald van der Woude) schrikt zich echter een ongeluk als hij het appartement voor de eerste keer ziet. De merkwaardige bovenbuur Victor Velasco (Peter Dubois) gebruikt hun appartement als doorgangsroute om door het raam van zijn eigen appartement te klimmen. En de schoonmoeder van Paul, Ethel Banks, (Els Schaapherder) maakt het met haar bezoekjes niet eenvoudig. Na een buitengewoon romantisch begin van hun huwelijk komen de twee uiteenlopende karakters al snel hevig met elkaar in botsing. Gastregisseur Frank van den Berg maakt deze komedie met sterke teksten een vrolijk spel waarin de spelers zich helemaal kunnen uitleven.

Blijspel: Er is er één jarig!

Ingezonden door admin op za, 08/20/2016 - 09:35

24, 25 en 26 november 2016 speelden we het blijspel: "Er is er één jarig!" van Marc Camoletti. Regisseur: Robert Ceelen

Bernard en Jacqueline zijn getrouwd en krijgen Robert op bezoek. Speciaal voor de gelegenheid huurt Jacqueline een werkster in, Brigitte. Jacqueline heeft een oogje op Robert, terwijl Bernard een vriendin heeft die jarig is en ook is uitgenodigd. Hij dwingt Robert om te doen alsof het zijn vriendin is. Een romantisch diner verandert al snel in een spel van verwarringen, jaloersheid en misleiding.


Voorstellingen

Donderdag 24 november, Vrijdag 25 november, Zaterdag 26 november
Aanvang 20:15 uur. Zaal open: 19:30 uur.
Locatie: Vitusgebouw, Kerklaan 10, BlaricumHotel Victoria, Motief voor Moord

Ingezonden door admin op zo, 02/21/2016 - 17:20

21, 22 en 23 april 2016 spelen we
de komedie: "Hotel Victoria, Motief voor Moord" van Jo Snoeren en onder regie van Jos Rigter


Als Vera na een korte vakantie naar haar hotel terugkeert, is dat het begin van een zeer spannende en emotionele week. Diverse mensen doen om allerlei redenen het hotel aan. Debbie, een jonge en hongerige zwerfster; een onbekende man die zijn auto tegen een boom geparkeerd heeft; en de Belgische Tessa, die in het donker de weg is kwijtgeraakt.

Een Moordweekend!

Ingezonden door admin op do, 10/22/2015 - 11:58

19, 20 en 21 november jongstleden speelden we
de komedie: "Een Moordweekend".

van Carl Slotboom en onder regie van Jos Rigter

De voorstellingen zijn weer voorbij. Het waren weer enorm vrolijke en gezellige avonden!

Vier dames en een heer hebben zich opgegeven voor een yogaweekend op een afgelegen boerderij. Het zijn de meest uiteenlopende types en het valt dan ook niet mee om een heel weekend met elkaar door te brengen.

Zo zijn daar Johanna, een huisvrouw uit Coevorden die voor het eerst een weekend weg is en de vriendinnen Ria en Corrie die naar de cursus zijn gekomen om een weekend lol te hebben. Bert, een man die zich helemaal op het spirituele heeft gestort en Marian, een feministische zelfstandige vrouw, maken het gezelschap compleet.

Al snel leidt dit tot verwarrende en komische situaties die de cursusleider soms tot wanhoop drijven. Door een onverwachte gebeurtenis wordt de cursus heel anders dan verwacht…

Kijk voor foto's en meer informatie op:

Mooie dramatische en komisch-hilarische scenes wisselen elkaar in hoog tempo af in deze tragikomedie.


Donderdag 16 April,
Vrijdag 17 April,
Zaterdag 18 April

Aanvang 20:15 uur.
Zaal open: 19:30 uur.
Locatie: Vitusgebouw, Kerklaan 10, Blaricum

Voorstelling: Bruidegom op hol!

Ingezonden door admin op ma, 10/13/2014 - 12:24

Op 20, 21 en 22 november 2014 brengen we het blijspel "Bruidegom op hol" onder regie van Ton Vos

Kaarten a 6 euro per persoon kunt u reserveren via:

De jonge, welgestelde schrijver Cees Hoogervorst leeft een rustig leventje met zijn secretaresse Carlijn en huishoudster Geertje. Hij is als kind geadopteerd en zijn adoptie ouders zijn overleden. Op een dag krijgt hij bezoek van de Duitser Helmut Kurtfinger en diens dochter Lotte.


Zij brengen hem onthutsend nieuws. Helmut beweert zijn vader te zijn. Tijd om daar rustig over na te denken krijgt hij nauwelijks, want er wordt bij hem ingebroken, waarbij taxichauffeur Hein gewond raakt, zijn huishoudster krijgt plotseling last van bloemenwater allergie en doet heel vreemd.
Haar dochter Miranda toont wel heel openlijk haar gevoelens voor hem, en tot overmaat van ramp komt de inbreker terug op de plaats van het misdrijf.
Of…zit het toch anders?

Moordfamilie door Joep Sertons

Ingezonden door admin op za, 02/15/2014 - 14:24

Op 8, 9 en 10 mei 2014 brachten we een "Moordfamilie" onder regie van Joep Sertons. Een moordmysterie in een puissant rijke familie in de hotel business.

Kris Wildervank, getrouwd met de niet zo aantrekkelijke Gerda, dochter van de zeer vermogend hoteleigenaar Ewout van Sassenheim, die tijdens een vakantie in Zwitserland verongelukt is. Boze tongen beweren echter dat zijn vrouw Iduna hem hierbij een handje geholpen heeft. Zijn lichaam is nog steeds niet gevonden en dat vinden moeder en dochter niet prettig, omdat het testament dan niet geopend kan worden.


Het zijn spannende avonden geworden met een bijzondere ontknopping.

Donderdag 8, vrijdag 9, zaterdag 10 mei 2014.

Vitusgebouw, Kerklaan 10, Blaricum

Aanvang voorstelling: 20:15

Maar onder de pannen broeit het!

Ingezonden door admin op di, 12/03/2013 - 21:18


Op 28, 29 en 30 november speelden wij de komedie "Maar onder de pannen broeit het!'".
   

Reactie van de schrijver Aris Bremer:

Met veel genoegen zag ik j.l. zaterdag de allereerste voorstelling van mijn nieuwe komedie "MAAR ONDER DE PANNEN BROEIT HET...", Toneelvereniging Blaricum bracht deze "wereldpremière".
De vele verwikkelingen werden helder neergezet, de mise-en-scène was doordacht wat bij al die toestanden in dat kamertje wel een opgave is. De regie verdiende een dikke plus. Maar ook aan de cast was heel veel te genieten, daar was geen enkele zwakke schakel.
Een compliment verdienen ook de makers van het uitgekiende decor, het kleine toneel was omgetoverd tot de zolderkamer waar al die verwikkelingen zich toch logisch konden afspelen.

Inhoud syndiceren